Organisatie verbeteren

Grote kans dat je dit leest, omdat je op zoek bent naar informatie over hoe je problemen in jouw organisatie kunt oplossen. Da’s mooi, want het begin van de oplossing is zien dat het beter kan. Waar te beginnen is waarschijnlijk een vraag die je je dan ook al eens hebt gesteld. Een niet geheel onbelangrijke vraag. Alles tegelijk aanpakken is meestal geen succesformule voor het verbeteren van de organisatie. STELVIO werkt op verschillende vlakken: 

  1. Procesverbetering
  2. Cultuurverandering
  3. Samenwerken
  4. Leiderschap
  5. Sociale veiligheid

We helpen je te bepalen waar de hefboom voor verbetering in jouw organisatie zit. Dus waar je met de kleinste inspanning de grootste verandering voor elkaar krijgt. Overigens wordt, afhankelijk van het probleem, die ‘kleinste inspanning’ nog best vaak als groot ervaren.

Procesverbetering

Misschien gaat het verbeteren van de organisatie over zorgen voor flow in de werkprocessen. Zodat de waarde van het product dat je aan de klant levert zo groot mogelijk is

Cultuurverandering

Soms gaat een organisatie beter werken door gedragsverandering van de mensen die er werken. Dan heb je je aandacht te richten op verandering van cultuur. De manier waarop we dingen (samen) doen draagt dan bij aan goede resultaten

Samenwerken

Geen nieuws dat goede samenwerking tot blijere mensen, positieve energie, soepele processen en betere eindproducten – en diensten leidt. Het is zo’n inkopper dat we geneigd kunnen zijn er snel overheen te stappen. Toch valt er in samenwerking binnen teams en afdelingen veel winst te behalen.

Leiderschap

Sterk leiderschap is een zegen voor iedere organisatie. De organisatie verbeteren zonder oog te hebben voor de wijze waarop managers de boel aansturen is wat ons betreft onmogelijk.

Sociale veiligheid

Mensen (en dus ook organisaties) leren pas als ze zich veilig genoeg voelen. Veilig genoeg om zich uit te spreken, fouten te maken, heilige huisjes omver te schoppen en hun kwaliteiten te durven laten zien. Hoe sociaal veilig is het bij jullie?

Zie je het belang van verbeteren voor jouw organisatie? En ben je niet bang om te beginnen aan de klim? Lees hier meer over wat wij met bergen hebben.

Ben je benieuwd waar te beginnen? Bel ons gerust! We denken en kijken graag met je mee.

Ontmoet Stelvio

Staat jouw team of organisatie voor een uitdaging? Of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op!

+31 640 400 614

Arie de Waalstraat 4
1272 CB Huizen

KVK 64609472

Heb je vragen? Of wil je iets bespreken? Laat het ons hieronder weten.