Procesverbetering

Procesverbetering

Verbeteren lukt niet, wanneer iedereen tot over zijn oren in het werk zit. Toch bewegen we vaak als hazen, zijn we ontzettend druk, maar hebben we aan het einde van de dag niet echt het idee dat we veel hebben geleverd. Stelvio zorgt ervoor dat het systeem weer tot rust komt, zodat er ruimte ontstaat voor procesverbetering.
Wanneer je allerlei overbodige en tijdverslindende stappen uit je processen haalt, krijg je steeds meer tijd en aandacht om flow te creëren. We helpen je daar graag bij.

Nieuwsgierig naar wat we kunnen doen?

Proces verbeteren; van haas naar rivier

Processen stromen als rivieren door je organisatie. Mensen laten de rivieren stromen door op het juiste moment het juiste te leveren. Procesverbetering gaat over het steeds sneller en gemakkelijker laten stromen van de rivieren; over het creëren van flow.
Dat gaat zoveel beter als we werken met aandacht, betrokkenheid en vanuit een heldere bedoeling. We stropen graag onze mouwen op om samen aan de slag te gaan met procesverbeteringen in jouw organisatie. 

Flow; het ultieme streven van procesverbetering

Stelvio zorgt samen met jouw mensen voor flow. Door samen te werken aan het oplossen van problemen, of realiseren van gave ambities. Zo raakt iedereen (weer) betrokken bij het creëren van waarde voor de klant en weet iedereen (weer) wat zijn waardevolle bijdrage is. Een beproefde manier om te werken aan flow is de leer- & verbetercirkel. In zo’n cirkel werkt een kleine groep mensen samen aan een actueel probleem of ambitie. Met als resultaat meer flow in processen.

Waarde; de reden voor procesverbetering

Zoveel mogelijk klantwaarde leveren; willen we dat niet allemaal? 
Er zijn allerlei oorzaken aan te wijzen waarom dat niet altijd zo goed lukt als je zou willen.
Eén daarvan is dat het niet altijd even helder is hoe de processen door de organisatie stromen. Om dit op te lossen, begin je met het proces in kaartte brengen. Zichtbaar maken wat je met elkaar aan het doen bent en tot welk resultaat dit leidt is dan een belangrijk. En levert meestal allerlei verrassing op.

Wil je de waardestromen in jouw organisatie zichtbaar krijgen en leren zien waar verbetermogelijkheden liggen? We helpen je graag. Door het samen te doen, of door mensen op te leiden en trainen.

 

Verbetermanagement

Verbetermanagement speelt een sleutelrol bij het succes van procesverbeteringen. Nu klinkt verbetermanagement misschien groot en zwaar, maar wat we bedoelen is niet echt
ingewikkeld. Het gaat om duidelijke doelen stellen, verantwoordelijkheden toewijzen en de voortgang monitoren. En niet te vergeten om regelmatig te evalueren en bij te sturen! Zo
zorg je voor daadwerkelijke en blijvende verbeteringen.

 

Verbeterproject: Verdeel en heers

Vaak hebben verbeterprojecten wat structuur nodig. Denk aan een duidelijk plan, haalbare doelen en een behulpzaam tijdschema. Door een project te verdelen in hapklare brokken,
maak je voor je het weet gestage voortgang. Zonder onnodige stress, gewoon stap voor stap de verbeteringen realiseren.

Bedrijfsprocessen verbeteren: Een never-ending story

Processen verbeteren is geen eenmalige actie, maar onderdeel van het dagelijks werk. Van iedereen in de organisatie. Of het nu gaat om kleine verbeteringen, het herontwerpen van
complete workflows of het trainen van medewerkers om hun werk nog beter te kunnen doen. Iedereen is waardevol en nodig voor verbetering van bedrijfsprocessen. Omdat het gaat om
een cultuur van “Steeds een beetje beter!”.

 

Lean & procesverbetering

Je wilt meer leren over lean en continu leren & verbeteren, maar zoekt meer of iets anders dan een standaard lean training. Lees dan nog even verder.
Veel Lean opleidingen richten zich op het intrainen van tools. Dat is heel nuttig en vaak helpt het ook al om effectiever te worden in het verbeteren in je werksituatie.
Alleen vormen de tools slechts een deel van het waanzinnige lean gedachtengoed.
Wat lang niet iedereen weet is dat lean bestaat uit twee systemen; het technische systeem dat gaat over de tools en technieken. En het sociale systeem. Dat gaat over principes & gedrag.
In onze trainingen en opleidingen leer je over beide systemen. Want wat heb je eraan als je weet wat een andon is, maar je geen idee hebt hoe je zo’n ding werkend krijgt.

Of je nu op zoek bent naar een korte kennismaking, of klaar bent voor de lean leergang, we kijken graag met je wat het beste past bij jouw leerwens.

Verbeterkata; weten wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen (huh?!)

Kata, misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet. Kata staat -vrij vertaald- voor routine. In het licht van procesverbetering staat het voor de routine voor verbeteren. De verbeterkata is de ruggengraat van de lean verbetergewoonte. Het leert je wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen en biedt in bijna alle situaties structuur en houvast.

Met de verbeterkata ben je in staat ambities te realiseren die bijna onmogelijk lijken.

De ‘geheime’ ingrediënten? Kleine stappen en een eenvoudige, maar rigide structuur. 

Ontmoet STELVIO

Wil jij onbevangen en vrijuit werken binnen jouw organisatie bevorderen en presteren op het hoogste niveau? Wij van STELVIO helpen je graag je team of organisatie sociaal veiliger te maken. Leer het sociaal veilige team herkennen en wat je zelf kunt doen.

Kriebels om te starten, herkenbare voorbeelden, twijfels of vragen? Pak jouw verantwoordelijkheid en neem contact met ons op!

Wij zijn STELVIO

Blog

Hier plaatsen we blogs. Elke keer is de ambitie om jullie op een nieuw idee te brengen, een verrassende zienswijze, iets wat jullie aanzet tot verbeteren. Feedback is zeer welkom!

Lean adviseurs binnenkort met vervroegd pensioen

Lean adviseurs binnenkort met vervroegd pensioen

Mijn dagelijks werk bestaat uit zo’n beetje alles dat nodig is om continu verbeteren in organisaties aan te zetten en te houden. Werk dat ik ongelooflijk graag doe. Het kan alleen goed zijn dat uitgerekend dat superleuke werk niet zo erg lang meer nodig is. Een nieuw...

Lees meer
Logisch werken

Logisch werken

Is het je ooit opgevallen dat kantoren van verschillende bedrijven en instellingen heel erg op elkaar lijken? Ze hebben vaak dezelfde soort dingen aan de muur hangen; zaken en meubilair lijken op dezelfde manier ingericht. Loop een willekeurig kantoor binnen en wat...

Lees meer
Stapeltjes wegwerken

Stapeltjes wegwerken

Vorige week hebben we een workshop verzorgd voor onze klanten. Zo’n workshop organiseren we één keer per maand om met onze klanten bij te praten en onszelf de discipline op te leggen om elke maand een onderwerp beet te pakken en uit te werken tot een inspirerende workshop. Deze keer kozen we ‘flow in the office’.

Lees meer
Het verhaal van de 1-dollar-verbetering

Het verhaal van de 1-dollar-verbetering

Een verhaal dat grote indruk op mij heeft gemaakt, vertelde Erwin van Leussen in zijn presentatie over lean bij Achmea*. Ooit op studiereis in Japan werd het gezelschap door een tweetal consultants rondgeleid in een fabriek waar ze continu verbeteren op de werkvloer...

Lees meer

Ontmoet Stelvio

Staat jouw team of organisatie voor een uitdaging? Of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op!

+31 640 400 614

Arie de Waalstraat 4
1272 CB Huizen

KVK 64609472

Heb je vragen? Of wil je iets bespreken? Laat het ons hieronder weten.