Sociale Veiligheid

Bouwen aan onderling vertrouwen is bouwen aan sociale veiligheid

Medewerkers die zich niet durven uitspreken of juist continu in de ja-maar schieten.  Belangrijke agendapunten waarbij de echte meningen niet op tafel komen. Allemaal situaties die samenhangen met vertrouwen, maar vooral met de sociale veiligheid binnen de werkomgeving. Situaties die negatieve gevolgen kunnen hebben voor de onderlinge samenwerking, de ontwikkeling van het team en het bedrijfssucces.  

Medewerkers voelen zich zowel fysiek als mentaal beter als ze hun werk kunnen doen in een sociaal veilige context. Investeren in een sociaal veilige werkomgeving is dus van enorm belang!

Sociale veiligheid draait om het ervaren van gelijkwaardigheid en respect in de interactie tussen mensen.

STELVIO helpt je bij het bouwen aan sociale veiligheid. Dat resulteert in een werkomgeving waarin jouw medewerkers leren risico’s te nemen en zich kwetsbaar op te stellen naar elkaar, vragen te stellen, ideeën te opperen, meningen te uiten en kritiek te geven.  Een omgeving waarin medewerkers niet bang zijn om belachelijk gemaakt te worden, gekleineerd of op wat voor manier dan ook gestraft worden voor wat ze zeggen of doen. Dat is wat STELVIO sociaal veilig noemt. Een menselijke basisbehoefte, vergelijkbaar met de behoefte aan een veilige leefomgeving.

Samen werken we aan het realiseren van onbevangen en vrijuit werken binnen jouw organisatie. Dat zorgt voor medewerkers die lekker in hun vel zitten, beter presteren en optimaal inzetbaar zijn.

Sociale veiligheid, noodzaak voor succes!

Sociale veiligheid is onmisbaar voor succesvolle teams. In een sociaal veilig team voelen mensen zich onderdeel van het team. Medewerkers hebben zin om samen te leren omdat ze ruimte voelen om vragen te stellen, hun bijdrage te leveren en zichzelf te zijn.

Problemen worden makkelijker opgelost en fouten en risico’s komen sneller aan het licht, omdat mensen in een sociaal veilige omgeving veel sneller iets zullen zeggen. Ze voelen zich gehoord en ondernemen actie.

Kortom; een gezond en veilig team vormt de basis – om met elkaar – onbevangen, prettig, vrijuit en succesvol te werken!

Verder lezen? > Grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid

Ontmoet STELVIO

Wil jij onbevangen en vrijuit werken binnen jouw organisatie bevorderen en presteren op het hoogste niveau? Wij van STELVIO helpen je graag je team of organisatie sociaal veiliger te maken. Leer het sociaal veilige team herkennen en wat je zelf kunt doen.

Kriebels om te starten, herkenbare voorbeelden, twijfels of vragen? Pak jouw verantwoordelijkheid en neem contact met ons op!

Wij zijn STELVIO

Blog

Hier plaatsen we blogs. Elke keer is de ambitie om jullie op een nieuw idee te brengen, een verrassende zienswijze, iets wat jullie aanzet tot verbeteren. Feedback is zeer welkom!

Houd op met die betutteling

Houd op met die betutteling

Wanneer het geven van goedbedoelde aanwijzingen met betrekking tot alle Corona-maatregelen omslaat naar betutteling, doe je iets met het niet serieus nemen van je medewerkers.

Lees meer

Ontmoet Stelvio

Staat jouw team of organisatie voor een uitdaging? Of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op!

+31 640 400 614

Arie de Waalstraat 4
1272 CB Huizen

KVK 64609472

Heb je vragen? Of wil je iets bespreken? Laat het ons hieronder weten.