Samenwerken

Echt lekker samenwerken: als dat toch eens zou kunnen

Hoe gaaf is het als je je echt verbonden kunt voelen met je collega’s. Dat je vertrouwen in anderen kunt hebben en ervaart dat collega’s jou ook vertrouwen. Dat er voor iedereen ruimte is om zijn of haar eigen geluid te laten horen. En dat al die geluiden bij elkaar opgeteld niet ontaarden in herrie, maar juist muziek worden.

Er komt energie los als alle verschillende ideeën en perspectieven bij elkaar komen. En daarmee wordt het werk niet alleen leuker, ook makkelijker en effectiever. Bereik je gewoonweg betere resultaten.

Daar staan we van STELVIO voor. We ondersteunen graag zodat jullie met elkaar kunnen ervaren.

Waarom samenwerken gaat over diversiteit, veiligheid en een Italiaan

Met ons verstand weten we wel dat diversiteit waardevol is. We hebben het niet voor niets over de kracht van verschillen. In de praktijk ervaren we die kracht niet altijd. Vinden we verschillen vaak maar lastig en tijdrovend.

Wij weten dat teams pas echt goed gaan werken in een sociaal veilige omgeving. Een omgeving waarin mensen de vrijheid en veiligheid voelen om alles te bespreken. Zodat verschillen duidelijk worden en je ze kunt benutten. Om daar te komen, zijn de vijf bouwstenen van Patrick Lencioni* van grote waarde. Te beginnen met vertrouwen als belangrijke basis.

*Patrick Lencioni (klinkt Italiaans, maar is een Amerikaan) is de geestelijk vader van een mooi en bruikbaar model voor teamontwikkeling waar we graag gebruik van maken in ons werk met teams.

Hoe word je wel een team

De uitdaging van samenwerken is dus om te zorgen voor een sociaal veilige omgeving om de verschillen productief te kunnen maken. Om effectief te kunnen werken aan het bereiken van de doelen, wensen en dromen van jullie team. Met heel veel werkplezier!

Daar is onze begeleiding op gericht, daar zijn we expert in. 
Meer lezen over hoe je een echt team wordt?

Samenwerken; onze aanpak

We sluiten aan op jullie speelveld. We trekken geen standaard aanbod van de plank, maar onderzoeken altijd gezamenlijk wat er nodig is.

Om je alvast een indruk te geven; we kunnen met je kijken naar drijfveren, een teamscan doen, je team coachen en begeleiden. Online of gewoon in levende lijve.

Soms is één intensieve sessie genoeg, soms een uitgebreider traject waarin we elkaar vaker ontmoeten.

In wat we doen kun je steeds een aantal belangrijke uitgangspunten herkennen:

  • er is altijd ruimte voor individuele groei
  • we leren van en over elkaar; er is interactie
  • het gaat niet zonder een dosis humor en luchtigheid
  • en het kan niet zonder dat we concrete afspraken maken voor ‘op de werkvloer’

Ga je met ons aan de slag? Dan brengt je dat het volgende:

  • meer sociale veiligheid
  • werken vanuit verbinding en vertrouwen
  • waarderen van verschillen
  • gezamenlijke focus
  • productieve teams

Ontmoet STELVIO

Wil jij echt lekker samenwerken? Wij van STELVIO helpen je graag je team of organisatie sociaal veiliger te maken. Leer het sociaal veilige team herkennen en wat je zelf kunt doen.

Herkenbaar? Zin gekregen om met jouw team aan de slag te gaan? Twijfels of vragen? Aarzel vooral niet en neem contact met ons op!

Wil je eerst iets meer weten over hoe wij werken? Lees hier meer over Stelvio.

We komen graag een kop koffie drinken (of drinken op afstand een kopje met je mee) om onze ervaringen met je te delen.

Wij zijn STELVIO

Blog

Hier plaatsen we blogs. Elke keer is de ambitie om jullie op een nieuw idee te brengen, een verrassende zienswijze, iets wat jullie aanzet tot verbeteren. Feedback is zeer welkom!

Houd op met die betutteling

Houd op met die betutteling

Wanneer het geven van goedbedoelde aanwijzingen met betrekking tot alle Corona-maatregelen omslaat naar betutteling, doe je iets met het niet serieus nemen van je medewerkers.

Lees meer

Ontmoet Stelvio

Staat jouw team of organisatie voor een uitdaging? Of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op!

+31 640 400 614

Arie de Waalstraat 4
1272 CB Huizen

KVK 64609472

Heb je vragen? Of wil je iets bespreken? Laat het ons hieronder weten.