Wij werken samen met organisaties aan het in één en dezelfde richting krijgen van processen & energie in de organisatie, zodat zij moeiteloos /zonder moeite de best mogelijke toegevoegde waarde kunnen leveren voor hun klanten. Dat doen we door mensen aan te zetten om de juiste verantwoordelijkheid te nemen & betrokken te zijn bij de organisatie en bij de mensen in de organisatie.

Niet zomaar mooie zinnen, maar dit is waar wij bij Stelvio van zijn. In mijn dagelijkse werk betekent het onder meer dat ik steeds op zoek ben naar waar mensen ‘aan’ zijn en vooral wat maakt dat ze ‘aan’ staan.

Laatst vond ik daar weer een mooi voorbeeld van.

Als ondernemer ken ik als geen ander het gevoel van ontpannen werken in een plaatselijk café. Een fijne omgeving, ongedwonden sfeer, lekkere koffie . . .  Het doet altijd iets met me. Iets goeds. Alsof werken net iets gemakkelijker is. Samenwerken net iets soepeler verloopt en ideeën net iets vloeiender stromen. En vooral dat er eigenlijk altijd vrij veel werk uit mijn handen komt zonder dat het erg als hard werken aanvoelt.

De gemeente Leeuwarden begrijpt dit blijkbaar ook. Ik schrijf dit stukje namelijk in hun werkcafé. Dit werkcafé is gewoon een deel van het gemeentehuis. Een open en toegankelijk deel overigens. Er staan tafeltjes en stoelen, banken en schommelstoelen en er is fijne koffie. In het werkcafé voelt werken vrijwel hetzelfde als in een plaatselijk café. Eigenlijk werkt het er nog net iets beter. Er is namelijk geen storende achtergrondmuziek en er zijn ook geen luidruchtige studenten of gezinnen met actieve kinderen.

Het fijne van een café dus, gecombineerd met het praktische van een kantoor. Ik merk het niet alleen zelf, maar kan het gewoon zien aan de werkende mensen om me heen; het helpt enorm om ‘aan’ te zijn.