Over Vanja

Mensen het fantastische gevoel laten ervaren dat het stroomt, dáar doe ik het voor!

Vanja Mol

Vanja Mol

Coach | Organisatiecoaching

Het werkt pas als het klopt. En als het niet werkt, klopt het dus niet. Dan ondersteunen structuren en processen niet wat er van mensen gevraagd wordt, zeggen ze ja maar bedoelen ze nee, zijn kaders vaag, staat de deur toch niet zó open als je leidinggevende belooft, zitten mensen niet op de goede plek, worden ordeningen niet gerespecteerd en blijven dingen die van belang zijn onbesproken..

Met haar analytische blik en voelsprieten voor de onderstroom stelt Vanja Mol (1972) heel wat rake vragen om de boel in beweging te krijgen. Helpt ze mensen om te kijken en te zien, zonder oordeel, gewoon naar wat er is. Wat gaat goed en wat niet? Hoe groot is de noodzaak om te veranderen? En wat is er nodig om het anders te kunnen doen, om te verbeteren? Als vanzelf nodigt en daagt Vanja hen uit om er vervolgens het gesprek met elkaar over aan te gaan. Samen streven naar helderheid en zo min mogelijk ruis. Het wegnemen van rookgordijnen, maskers en aannames, zodat mensen elkaar begrijpen en van daaruit gezamenlijke en gedragen besluiten kunnen nemen. Met groter en gedeeld werkplezier als bijkomende opbrengst. En een gevoel van flow! Dat is waar Vanja voor gaat.

Haar kennis van drijfveren gebruikt ze om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en met de systemische principes als basis helpt ze organisaties met liefde door transities heen. Om het werkend te krijgen.

Als hartstochtelijk fan van de Italiaanse levenslust schuwt Vanja niet om met passie lastige onderwerpen aan te snijden en het lef bij mensen aan te boren om eruit te halen wat erin zit. In combinatie met haar nuchtere Noord-Europese instelling zorgt dat voor niet teveel, niet te weinig, maar precies goed..

“Ik geloof in doen wat nodig is, niet teveel, niet te weinig, maar precies goed”

Blog

Hier plaatsen we blogs. Elke keer is de ambitie om jullie op een nieuw idee te brengen, een verrassende zienswijze, iets wat jullie aanzet tot verbeteren. Feedback is zeer welkom!

Halve boodschappen

Halve boodschappen

Hoe je met halve boodschappen zorgt voor wantrouwen, onrust en verlamming in je organisatie. Over het belang van het hele en eerlijke verhaal door leiders verteld.

Lees meer
Houd op met die betutteling

Houd op met die betutteling

Wanneer het geven van goedbedoelde aanwijzingen met betrekking tot alle Corona-maatregelen omslaat naar betutteling, doe je iets met het niet serieus nemen van je medewerkers.

Lees meer

Ontmoet Stelvio

Staat jouw team of organisatie voor een uitdaging? Of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op!

+31 640 400 614

Arie de Waalstraat 4
1272 CB Huizen

KVK 64609472

Heb je vragen? Of wil je iets bespreken? Laat het ons hieronder weten.